Прилагођена претрага

24.06.2009.

Google AdSense - Zarada sajtom

Google adsense – zarada sajtom je jako popularan način zarade za sve koji poseduju sopstveni sajt (ili sajtove ). Malo je onih koji nisu čuli za Google i AdSense zaradu. Ovaj način zarade pojavio se pre oko 5 godina i ubrzo je postao primamljiv za mnoge webmastere, kako kao instrument zarade na samom sajtu, tako i preko referala, jer je svaki novi član značio dodatnu zaradu. Google je webmasterima preko kojih su se prijavljivali novi članovi davao bonus, i to 100 dolara kada svaki novi član koji se prijavio preko njih dostigne minimum za prvu isplatu, tj. 100 dolara u periodu od 180 dana. Možda najviše zbog ovoga, ali kako god, AdSense je jako brzo postao vrlo popularan i kao način zarade sajtom i kao način zarade od referala.

Za one koji neznaju sta je to AdSense, AdSense predstavlja oglašivačku mrežu u vlasništvu Google-a koja na Vaš sajt plasira relevantne reklame, slične tematike kao i sadržaj vašeg sajta. S obzirom da su reklame iste tematike kao i Vaš sajt, veća je verovatnoća da će neko od posetioca kliknuti na reklamu. Pored slične tematike oglasa sa Vašim sajtom, i sam izgled oglasa je moguće menjati. Možete menjati pozadinu oglasa, boju teksta, dodavati ili uklanjati okvire. Takođe možete menjati i sam format AdSense oglasa, a formata ima zaista mnogo. Možete odabrati tekstualne, slikovne ili video oglase, oglase u vidu veza ili pretraživača. Pored ovoga, Google vam omogućava da oglase postavljate i u RSS feed-ove, kao i na svoje parkirane domene. Zaista jako veliki izbor AdSense oglasa i brdo mogućnosti za ostvarenje zarade.

Naravno, kao i za raznorazne druge programe, i za AdSense postoje uslovi korišćenja kojih se morate striktno pridržavati. Ukoliko se ne pridržavate uslova korišćenja celokupna Vaša AdSense zarada će vam biti oduzeta a nalog ukinut bez mogućnosti ponovnog uključenja u AdSense program. Npr. nikako ne smete kliktati na sopstvene reklame, Google sve prati i analizira pa će znati i kada kliknete na svoju reklamu. Ako se to desi možete se oprostiti od AdSense zarade. Takođe, nikako ne smete sugerisati svojim posetiocima da kliknu na reklamu, jer Google želi da se sve odvija prirodno i da samo stvarno zainteresovani posetioci posećuju sajtove oglašivača.

Morate se pridržavati i broja AdSense reklama koje smete postaviti na svoj sajt. Svoje AdSense oglase ne smete postavljati na nezavršene sajtove i na stranice na kojima se nalaze samo reklame. Svako nepoštovanje AdSense pravila povlači gubitak naloga a samim tim i ostvarene zarade. Preporučujemo Vam da obavezno posetite Google-ov sajt i informišete se detaljno o AdSense pravilima i uputstvima kako i na koji način možete izvući maksimum zarade iz AdSensea. Verovatno se pitate zašto bi Vam Google uopšte pomagao da zaradite. Zato što i on zarađuje zahvaljujući Vama, a njegova zarada od AdSense programa je samo u 2007. godini bila oko 14 milijardi dolara !!! Impresivna suma, zar ne?

Нема коментара:

Прилагођена претрага