Прилагођена претрага

30. 6. 2009.

PRVENSTVO U JEDENJU KOPRIVA

Kada pomisli na koprive većina vas se seti neprijatnog svraba i peckanja koje sa sobom nosi ako se ožarite. Većina nezna da koprive mogu da se jedu, naravno, kada se prvo skuvaju. Ali da se jedu žive?

U jednom selu nedaleko od engleskog gradića Dorseta, više od 1.000 ljudi okuplja se da gleda svetsko prvenstvo u jedenju kopriva. Naravno živih. Čak 65 takmičara se bori za titulu prvaka sveta u jedenju kopriva. Pre više od 20 godina dvojica Engleza posvađali su se čije su stabljike koprive duže i iz te svađe nastalo je takmičenje koje se održava svake godine.
Pred takmičare se stave stabljike koprive duge oko 60 centimetara, a oni moraju da pojedu sve listove sa njih. Pobednik je onaj koji „obrsti“ najviše, a do traje takmičenje, zabranjen je odlazak u toalet.

„Pivom gasimo vatru iz kopriva, ali je svejedno teško izdržati“, rekao je četrdesetosmogodišnji svetski rekorder Sajmon Sli. Ovogodišnji pobednik bio je Majk Hobs sa 15 metara pojedenih kopriva, a isti rezultat ostvarila je u ženskoj konkurenciji Mel Lang. Na takmičenje dolaze ljudi čak iz Kanade i Australije.
fishing

Нема коментара:

Прилагођена претрага