Прилагођена претрага

28. 7. 2009.

Američki Orijent Ekspres

Putovanje ovim vozom traje između 8 i 11 dana zavisno od aranžmana. Voz ima petnaest vagona. Ovaj voz je od 1995. godine ponovo u funkciji nakon renoviranja u koje je uloženo 15 miliona dolara. Urađen je po ugledu na evropski Orijent Ekspres. Enterijer je veoma lepo uređen-u koži, mahagoniju i abonosu. Putovanje obuhvata teritoriju SAD-a i Kanade.

Iako je renoviranje omogućilo da se broj putnika udvostruči broj je i dalje relativno mali i ograničen na 100 putnika i 30 članova osoblja. Među osobljem su i muzičari koji su zaduženi pre svega za muziku na večernjim koktelima kao i istoričari i lektori koji putnike upoznaju sa istorijom predela kroz koje prolaze.

Na ovom putovanju turisti prolaze kroz Novu Englesku i Kvebek, Vašington, Savanu, Nju Orleans, San Antonio, Santa Fe, Veliki Kanjon (The Grand Canyon) do Los Anđelesa ili do Roki planina. Ni u ovom vozu ne postoje strogi kodeksi oblačenja.

Dva vagona za ručavanje opremljena su finim porcelanom, srebrom, kristalom i svilom. Iza ovih vagona su i dva vagona u kojima se nalaze dva mala klavira a za ljubitelje astronomije tu je i kupe specijalno opremljen u ovu svrhu.

Нема коментара:

Прилагођена претрага