Прилагођена претрага

28. 7. 2009.

Venecijanski Simplon Orijent Ekspres

Venecijanski Simplon Orijent Ekspres, poznatiji samo kao Orijent Ekspres, vozi i dalje na staroj relaciji Pariz -Istanbul. Za više od jednog veka vozio je najpoznatije pesnike, pisce, ljubavnike i slobodnjake širom Evrope.

Putnici imaju ličnog stjuarda koji vodi računa o njihovom konforu. Veoma lepo uređeni kupei pružaju predivan pogled na okolinu. Na jelovniku su najraznovrsnija jela i najbolja vina sveta. U ovom vozu ne postoje strogi kodeksi oblačenja ali ipak ne možete ići u farmericama. Za večernja dešavanja potrebno je imati formalniju garderobu.

Na putovanje Pariz-Istanbul se kreće iz Pariza sa Gare de l'Est, stare stanice ovog voza. Večera je servirana tokom prolaska pored švajcarskih i austrijskih Alpa čiji su vrhovi prekriveni snegom. Sledećeg dana ručaćete u blizini Beča a zatim proći i pored Budimpešte gde je večera organizovana u Mariot Hotelu.

Sledeći dan je rezervisan za obilazak Budimpešte a u večernjim časovima kreće se za Rumuniju. U jutarnjim časovima prolazi se kroz Transilvaniju, dolazi do planinskog gradića Sinaj a zatim se put nastavlja do Bukurešta. Nakon obilaska rumunske pretonice i odmora u hotelu put se nastavlja ka Bugarskoj a odatle ka Turskoj i ka krajnjem odredištu Istanbulu.

Нема коментара:

Прилагођена претрага